Prop-C

Conquer All
 
HomePortalRegisterLog inGallery

Share | 
 

 FA PL Berhadapan Masalah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 29
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: FA PL Berhadapan Masalah   Mon Apr 07, 2008 12:00 am

Selepas perlawanan liga yang penuh kontroversi dalam kedua-dua perlawanan, FA PL kini dalam dilema dan ditekan oleh pengurus-pengurs terutamanya absolutely akibat peraturan yang dikatakan tidak tetap dan terlalu fleksibel, malah ada juga yang menyatakan ianya terlalu keras.

FA PL yang ditemubual menyatakan berpendapat, pengurus yang lambat patut menyalahkan diri sendiri kerana lambat menghantar ramalan pasukan mereka, dan bukannya menyalahkan peraturan FA yang bertujuan mendisiplinkan setiap ahli pasukan.

Perlawanan yang perlu diramal sudah diberitahu pada hari khamis lagi, dan pihak FA berpendapat masa yang diberi adalah cukup, dan pihak pengurus tidak patut menrungut 'deadline' terlalu awal.

Banyak yang perlu diatur oleh pihak FA sebelum perlawanan bermula, seperti memeriksa ketepatan ramalan, masa, dan memastikan setiap ramalan betul2 datang dari peramal yang dinyatakan. Dan sebab inilah 'deadline' tersebut adalah beberapa jam lebih awal dari perlawanan sebenar.

Pihak FA juga menambah bahawa mereka berharap keadaan lebih baik selepas ini, dan setiap pengurus boleh menerima keputusan baru-baru ini dan tidak melakukan tindakan drastik seperti meletak jawatan dan sebagainya.

Sesiapa yang mempunyai cadangan, persoalan dan kritikan membina diharap dapat 'post' di sini. Harap maklum

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
KaaleQ
Intermediate
Intermediate
avatar

Male
Number of posts : 260
Age : 32
Location : dalam bilik, depan laptop
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: FA PL Berhadapan Masalah   Mon Apr 07, 2008 2:15 am

aku rasa ade kelemahan kat rules. kite kene wat meeting antara manager utk tetapkn rules. so pas dah tetapkan x de sape leh bantah lagi rules tu. aku pon ade tepk beberapa rules yg patut ade dlm pl ni.

wat masa ni aku rs kiraan utk score sheet x adil.
ade team yg guna 2 player n 3 player.
utk team yg ade 3 player just sorang je yg akan predik 2 game. lg 2 player predik sorang 1 game. so player yg predik 2 game ade chance utk score gol lg byk banding dgn yg predik 1 game.
Back to top Go down
View user profile http://www.yob4ever.com/forum
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 29
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: FA PL Berhadapan Masalah   Mon Apr 07, 2008 3:49 am

KaaleQ wrote:
aku rasa ade kelemahan kat rules. kite kene wat meeting antara manager utk tetapkn rules. so pas dah tetapkan x de sape leh bantah lagi rules tu. aku pon ade tepk beberapa rules yg patut ade dlm pl ni.

wat masa ni aku rs kiraan utk score sheet x adil.
ade team yg guna 2 player n 3 player.
utk team yg ade 3 player just sorang je yg akan predik 2 game. lg 2 player predik sorang 1 game. so player yg predik 2 game ade chance utk score gol lg byk banding dgn yg predik 1 game.

yg tu mmg nampak, aku punye target mmg nak satu pasukan ada 4 org, sorg predict satu..

tapi sbb skrg blm ramai yg masuk, stakat kelebihan dapat top golskorer biarkanla dulu wat mase nie...

so dari segi kolektif, adil.. cume dari segi individual kurg..n hanya akan improve bile more people comes in..

so aku rase lagi baik biar yg sekrg dlu la..

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
iefie265
Beginner
Beginner
avatar

Male
Number of posts : 117
Age : 31
Location : Setapak, KL
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: FA PL Berhadapan Masalah   Mon Apr 07, 2008 11:25 am

em..
bg ak la...pas ni xyah b'lmbut sgt...kna lbh strict...ikt je ape yg peraturan dh tetapkn..
pasal isu lmbt predict ni...ak rase cm x adil kalo b'laku...rules yg ade t'lalu kejam.. Twisted Evil

ak cadngkn...pas ni sape yg predict lmbt tpi game x start lg, team lwn akn dpt 1 owngoal dan prediction diorg diambil kira..pas 2 smpai la game dh start, kalo team 2 x predict gak, bru leh gna rule yg mmbolehkn setiap pemain lawan dapat 1 gol...bru nmpk professionalism cket..xpn buat range masa after masa prediction tamat..misal kata, dlm 2jam selepas dikira 1 gol, 4 jam selepas dikira 2 gol, 5 jam selepas dikira 3 gol...lbh kurng cm 2 la...

juz cadangn je...hehe...ak xtau sgt pasal ni Laughing Laughing


cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 29
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: FA PL Berhadapan Masalah   Mon Apr 07, 2008 12:49 pm

iefie265 wrote:
em..
bg ak la...pas ni xyah b'lmbut sgt...kna lbh strict...ikt je ape yg peraturan dh tetapkn..
pasal isu lmbt predict ni...ak rase cm x adil kalo b'laku...rules yg ade t'lalu kejam.. Twisted Evil

ak cadngkn...pas ni sape yg predict lmbt tpi game x start lg, team lwn akn dpt 1 owngoal dan prediction diorg diambil kira..pas 2 smpai la game dh start, kalo team 2 x predict gak, bru leh gna rule yg mmbolehkn setiap pemain lawan dapat 1 gol...bru nmpk professionalism cket..xpn buat range masa after masa prediction tamat..misal kata, dlm 2jam selepas dikira 1 gol, 4 jam selepas dikira 2 gol, 5 jam selepas dikira 3 gol...lbh kurng cm 2 la...

juz cadangn je...hehe...ak xtau sgt pasal ni Laughing Laughing


cheers cheers cheers

cdgn baik, tp aku dah tetapkan rules..

tengok kat announcement

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
psycoparadox

avatar

Male
Number of posts : 125
Age : 31
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: FA PL Berhadapan Masalah   Mon Apr 07, 2008 2:33 pm

aku harap pasni kalu player wat kesalahan......
warning trus diberikan kepada player melalui PM......
kadang2 player pon x au dia wat kesalahan ka.....
kena warning ka....
dia pon x tau.....
sbb tu la terdapat kesalahan berulang.......
lain la org yg x phm2.......
bajet dia je betul....
macam diorang yang kalah tu.....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: FA PL Berhadapan Masalah   

Back to top Go down
 
FA PL Berhadapan Masalah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Prop-C  :: Prediction League :: SportCenter-
Jump to: