Prop-C

Conquer All
 
HomePortalRegisterLog inGallery

Share | 
 

 SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 30
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Sun Apr 06, 2008 2:27 am

SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB

The NooB vs Selut Volunterior

Venue : Stadium NooB City


Perlawanan yang menjanjikan persaingan yang sengit dan raivoc yang akhirnya diturunkan oleh absolutely tidak dapat bermain apabila pasukan bas pasukan SV yang tesekat di 'traffic jam' lambat tiba ke stadium. Dan pengadil yang panas baran akibat masalah rumah tangga bertindak membatalkan perlawanan dan memberikan satu gol seorang untuk pasukan The NooB menjadikan kedudukan 3-0. Penonton yang datang dikembalikan wang dan pulang rumah dengan hampa walaupun pasukan kegemaran mereka menang.

Keputusan Perlawanan : The NooB 3-0 Selut Volunterior


Man of the match : Pengadil?


Temubual:

Setiap yang terlibat diharap dapat komen

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
encore86
Senior
Senior
avatar

Male
Number of posts : 437
Age : 31
Location : Penang, Johore.
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Sun Apr 06, 2008 3:13 am

walaupun aku x terlibat secara langsung, tapi nak komen gak... takziah wat pasukan SV dan managernye skali... hak hak...
buat pasukan Noob lak, korang memang agak kejam walaupun hanya kelewatan beberapa minit. team pes08 walaupun lewat dekat 3 jam lebih, tapi still kitorg bagi peluang... rase nak gelak lak bila baca yg atas 2... hehehe..haha
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/encore86
iefie265
Beginner
Beginner
avatar

Male
Number of posts : 117
Age : 31
Location : Setapak, KL
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Sun Apr 06, 2008 12:48 pm

2 keptsn yg dh dibincang dgn paradox..
ahli team ak mntk cm 2,ape leh wat..
tpi..
ak rase ade kekeliruan a.k.a salah faham di sini..
prediction team SV tetap dikira..
bkn terus ktorg suh x accept..
yg 3-0 tu kira cm team PES08 vs Pendrive 512MB dpt 0-2..kire owngoal...
mod kire la blk..
ktorg xde la sekejam 2..
Back to top Go down
View user profile
encore86
Senior
Senior
avatar

Male
Number of posts : 437
Age : 31
Location : Penang, Johore.
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Sun Apr 06, 2008 1:11 pm

iefie265 wrote:
2 keptsn yg dh dibincang dgn paradox..
ahli team ak mntk cm 2,ape leh wat..
tpi..
ak rase ade kekeliruan a.k.a salah faham di sini..
prediction team SV tetap dikira..
bkn terus ktorg suh x accept..
yg 3-0 tu kira cm team PES08 vs Pendrive 512MB dpt 0-2..kire owngoal...
mod kire la blk..
ktorg xde la sekejam 2..

hmm.... kalau ikut game yg sebenar korang akan menang bermaruah 2-1. tapi disebabkan game diberi menang tanpa bertanding, maka korang akan menang 3-0. itu la sebenarnya....
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/encore86
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 30
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Sun Apr 06, 2008 3:41 pm

iefie265 wrote:
2 keptsn yg dh dibincang dgn paradox..
ahli team ak mntk cm 2,ape leh wat..
tpi..
ak rase ade kekeliruan a.k.a salah faham di sini..
prediction team SV tetap dikira..
bkn terus ktorg suh x accept..
yg 3-0 tu kira cm team PES08 vs Pendrive 512MB dpt 0-2..kire owngoal...
mod kire la blk..
ktorg xde la sekejam 2..

Quote :
mohd zarifi: ok..
mohd zarifi: setelah dibincang dengan ahli pasukn..
mohd zarifi: dan berdasarkan rule..
mohd zarifi: ktorg "the Noob"
mohd zarifi: setuju dgn keputusan 3 - 0
mohd zarifi: sbagi akibat pasukan lawan(SV) predict lambat..

korg ckp ikut rules..tule rules original die..
wins by default ikut jumlah player lwn..3 player, 3-0
rabbit

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
.Kira.
Admin
Admin
avatar

Male
Number of posts : 1112
Age : 31
Location : Shah Alam
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Sun Apr 06, 2008 8:08 pm

wei...ni pehal lak nie..
tetiba je...
ni yg ak panas nie..
game start lambat pun..
ada lagi berpa jam nak start..
dahla ak masalah kt cni nak on9..
nk kena g cc..
mcm sial jer..


mcm ni rules...ak RESIGN jer la..
bosan2...!!!

_________________
Back to top Go down
View user profile http://prop-c.teamconvention.com
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 30
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Sun Apr 06, 2008 11:44 pm

a.b.s.o.l.u.t.e.l.y wrote:
wei...ni pehal lak nie..
tetiba je...
ni yg ak panas nie..
game start lambat pun..
ada lagi berpa jam nak start..
dahla ak masalah kt cni nak on9..
nk kena g cc..
mcm sial jer..


mcm ni rules...ak RESIGN jer la..
bosan2...!!!

team aku pon kena gak, walaupun xseterok ko..
xknla sbb satu game pon nak resign..
lgpon team ko mmg kalah even ramaln diterima..
cume aku kesal gak la, ngan team the Noob yang nak hukum walaupon seminit je lmbtnye..
aku dah try pujuk aritu, trime jela..teruskan je game, tp diorg nak ikut praturan gak..
praturan tu supaya sume ikut mase, tak ramal last2 minit, sbb kalo last2 minit ssh aku nak update mase tu, nak lock mase tu, nak kire utk 2 team mase tu..
pls be considerate, n trime seadanya..
pkir kesusahan pihak di sini jugak yer..
kitorg pon ada life gak, bkn nak dok dpn kmputer je..
so, pls, kalo nak critic pon, critic yg membina..

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
SWAT007
Intermediate
Intermediate
avatar

Male
Number of posts : 294
Age : 31
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 3:57 am

1st tahniah kpd pasukan pendrive 512mb cz wpn pes08 telah melanggar peraturan lewat 2jamtetapi msh ada consideration dpd pihak pendrive dan sanggup juga melangsungkan pertandingan wpun kalah tapi secara bemaruah cz sanggup menyahut cabaran team lawan.

2nd wat pengetahuan semua pasukan, pasukan Noob telah 2kali membuat kesilapan berturut2 TETAPI hanya diberi AMARAN kelas oleh pihak PL dan semua pasukan lain pn amik kata putus tak perlu nk bising2 cz kecik punya hal wpun team tersebut menang besar pd perlawanan tersebut...

KESILAPAN PERTAMA
bramingham 1 v 3 man city ----> psycoparadox (midfield)

petrov 22-28
blomer elano 55-60
mikael fossel 72-77
darius vassel 32-37

KESILAPAN KEDUA

Portsmouth 2 v 0 Wigan ----> iefie (striker)

Benjani Mwaruwari (54-60)
John Utaka (75-81)


Man Utd 3 v 1 Aston Villa ----> iefie (striker)

Cristiano Ronaldo (21-27)
Wayne Rooney (53-59)
Carlos Teves (68-74)
Gabriel Agbonlahor (34-40)


3rd wat pengetahuan semua pihak PL bersama pasukan lain sering mengingatkan pengurus pasukan NOOB yang sering terlupa nak predict kerana TERLUPA... kalau nak ikutkan biar je kalah... TAPI disebabkan semangat kesukanan kami pasukan2 lain xnak menang MUDAH seperti pompuan mcm kumpulan NOOB skrg. biar menang bemaruah dgn bjuang dulu.

4th kalau kami kalah @ seri perlawanan tersebut, xkisah jugak r nak wat mcm tu cz kptsannya sama. Tapi bila kami cek balik dgn pihak PL, kami dapati pasukan kami menang... so, kami buat bantahan rasmi. TETAPI sekiranya keputusannya tidak berubah, kami tak kisah sgt sebabnya kemenangan kumpulan NOOB tersangatlah BACUL...
kalo lewat sgt boleh gak r pertikai, ni SEMINIT JE. itu pun mungkin disebabkan sistem lmbt nk trima.. sedangkan kump pes08 dan pendrive xde masalah pn wpn pes08 lewat 2JAM....

Kesalahan pertama kumpulan SV terus kena mcm ni sedangkan pasukan NOOB diberi amaran SEBANYAK 2 KALI wpn mmbuat kesalahan yg sama wat kali kedua...
KESIMPULANNYA KUMPULAN NOOB = BACUL.... lepas ni kalau team SV jumpa kumpulan NOOB mungkin kami akan beri mereka menang percuma lagi.... Buang masa lawan team BACUL....
Back to top Go down
View user profile
KaaleQ
Intermediate
Intermediate
avatar

Male
Number of posts : 260
Age : 32
Location : dalam bilik, depan laptop
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:20 am

nak menyampuk jap..
aku x bepihak kepada sesape..

1st utk statement ni..
Kesalahan pertama kumpulan SV terus kena mcm ni sedangkan pasukan NOOB diberi amaran SEBANYAK 2 KALI wpn mmbuat kesalahan yg sama wat kali kedua...
KESIMPULANNYA KUMPULAN NOOB = BACUL.... lepas ni kalau team SV jumpa kumpulan NOOB mungkin kami akan beri mereka menang percuma lagi.... Buang masa lawan team BACUL....

buat pengetahuan saudara swot analysis aka swat007 team anda pernah lmbat hantar predik wkt friendly game menentang 512mb dulu.tp disebabkan hanye friendly game 512mb meneruskan perlawanan dan tewas dlm game tersebut. kalo xsilap pl ade bg amaran. tp perkara tersebut berulang kembali. sila beri perhatian terhadap perkara tersebut utk ms akan datang.

2nd..
keputusan noob utk menolak perlawanan dirasakan amat tidak patut disebabkan perbezaan masa dateline hanya beberapa minit. mungkin jam manager sv dgn jam sistem x sama. sebaiknye noob perlu memberi peluang kpd sv utk meneruskan perlawanan dgn syarat mengenakan denda yg munasabah.

sebagai pihak berkecuali dan juga pemerhati bebas, aku mencadangkan game ulangan dilakukan utk menyelesaikan konflik yg berlaku.


Last edited by KaaleQ on Mon Apr 07, 2008 4:37 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.yob4ever.com/forum
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 30
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:32 am

good idea..

tp takut pasni bile ada masalah jer, ulang game, ulang game..

n aku rase mase friendly tu dah ckup utk team blaja what should n should not be done..

stiap kesalahan ada consequences, n sbb xde rules n clear ttg ni, things jadi clouded n ketidakpuasan hati timbul..

oleh sbb ini, aku xrase replay tu sesuai..

n aku dah pikirkan satu praturan baru di mana semua akan puas ati..

aku akan announce dlm topic announcement..

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
psycoparadox

avatar

Male
Number of posts : 125
Age : 31
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 2:06 pm

masalah bacul tidak timbul disini......
apalah sangat team SV tu......
tetapi ada orang yang jenis pegang pada peraturan......
disini aku nak tegaskan lagi.......
apa guna peraturan kalu kita x ikut.....
korg ckp the noob penah langgar peraturan.....
peraturan apa.....
team the noob juga penah predic dibatalkan.....
x la kecoh2......
terima je sbb tu mmg salah kitaorng......
ni yang jenis x leh terima kesalahan sendiri ni la yan dipanggil bodoh sombong,.....
kalu ko nak men cara beruk yang x da peraturan......
korang kena cari lawan2 beruk yang lain yg juga x ikut peraturan.....
the noob bukan beruk......
follow rule=fair play
Back to top Go down
View user profile
.Kira.
Admin
Admin
avatar

Male
Number of posts : 1112
Age : 31
Location : Shah Alam
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:11 pm

klu follow rule..mcm mana plak leh ada wujudnya kad kuning ke kad merah..????
sbb tak ikut rules la kan????
benda kecik punya hal..terus disqualified ker???
klu da noob...noob jgk..
Sleep Sleep Sleep Sleep

_________________
Back to top Go down
View user profile http://prop-c.teamconvention.com
psycoparadox

avatar

Male
Number of posts : 125
Age : 31
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:19 pm

itu la yg dinamakan rule bro.....
kalu wat salah kena tindakan.....
kalu wat salah tp x mau terima tindakan.....
itu la nama x ikut rule....
ada paham ka bro.....
pikir dulu sebelom post.....
Back to top Go down
View user profile
psycoparadox

avatar

Male
Number of posts : 125
Age : 31
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:20 pm

noob dalam pengalaman.....
bukan pengetahuan......
pig pig pig pig
Back to top Go down
View user profile
.Kira.
Admin
Admin
avatar

Male
Number of posts : 1112
Age : 31
Location : Shah Alam
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:27 pm

mmg la rules..
tp ko rasa sesuai ke hukuman ngan kesalahan..?????
kata berpengetahuan kan??
lu pikir la sndiri...
Sleep Sleep Sleep

_________________
Back to top Go down
View user profile http://prop-c.teamconvention.com
psycoparadox

avatar

Male
Number of posts : 125
Age : 31
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:32 pm

sesuai ke tidak jangan tanya aku.....
tanya la org yg buat rule......
kami buat keputusan berdasarkan rule yang termaktub pada ketika itu yang disaksikan sendiri oleh pencipta game nih.......
ada paham ka.....
Back to top Go down
View user profile
.Kira.
Admin
Admin
avatar

Male
Number of posts : 1112
Age : 31
Location : Shah Alam
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:37 pm

ok2..
tp ak pelik la kan...kerana 1-2 minit korg nk amik port...
ade ke kelewatan kitorg tu mendarurat kan korg...???
result sama..??
jauh bebenor ak tgk...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://prop-c.teamconvention.com
psycoparadox

avatar

Male
Number of posts : 125
Age : 31
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   Mon Apr 07, 2008 4:43 pm

post2 aku yg lepas ko x tgk.....
x pe la....
aku cerita balik......
aku punya manager......
setiap ber kali2 igtkan aku tiap game suh predic supaya x lewat......
kadang2 sampai aku sendiri malas nak dgr......
so aku usaha buka pc cari nama player predic ikut masa......
kalu senang2 je korg predic ikut suka hati je masa dia.....
sia2 la usaha kami yg jenis ikut peraturan.....
now u got the point.....
kenapa org lain leh ikut korg x leh ikut.......
pasal team lg 1 tu leh trus main tu ko jgn tya kat aku.....
sbb lawan dia kasi teruskan......
team aku x nak kasi teruskan......
semuanya atas budi bicara lawan.......
ko pon x datang minta nak teruskan......
so apa masalahnya......
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB   

Back to top Go down
 
SV Tewas Mudah Di Tangan The NooB
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Prop-C  :: Prediction League :: SportCenter-
Jump to: