Prop-C

Conquer All
 
HomePortalRegisterLog inGallery

Share | 
 

 Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 29
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Sat Apr 05, 2008 8:03 pm

Berdasarkan bukti di bawah, tertera bahawa pasukan SV membuat kesalahan menghantar ramalan 2 minit lebih lambat dari deadline..

PostSubject: Re: The NooB vs Selut Volunterior Today at 4:01 pm

Setelah perbincangan Mods dan pasukan The NooB, di bawah adalah kesimpulan yang diterima

Quote :
mohd zarifi: ok..
mohd zarifi: setelah dibincang dengan ahli pasukn..
mohd zarifi: dan berdasarkan rule..
mohd zarifi: ktorg "the Noob"
mohd zarifi: setuju dgn keputusan 3 - 0
mohd zarifi: sbagi akibat pasukan lawan(SV) predict lambat..


Berdasarkan bukti di bawah, tertera bahawa pasukan PES 08 membuat kesalahan menghantar ramalan lambat dari deadline..

PostSubject: Re: PES 08 vs Pendrive 512MB Today at 6:12 pm

Setelah perbincangan Mods dan pasukan Pendrive, di bawah adalah kesimpulan yang diterima
Quote :

kiely: kalo ikut rules memang korang x layak dah
kiely: tp budi bicara aku sebagai manager
kiely: aku bg korang predik
kiely: tp kitorang dpt owngoal 2-0


Jadi jelaslah di sini, bahawa pengurus-pengurus paukan PL ini, adalah 'strict' dan anggaplah ini sebagai pengajaran unutk lebih tepat pada masa untuk akan datang..

cheers

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 29
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Sun Sep 07, 2008 8:49 pm

Pada perlawanan lalu, pasukan SV dan Bunkface melakukan kesalahan meramal lebih dari 4 gol setiap pasukan dalam ramalan mereka, iaitu Liechtenstein 0 - 5 Germany.. oleh itu mengikut dalam buku peraturan, Perkara 3 (a) ramalan tersebut dibatalkan sama sekali.

Quote :
Perkara 3: Syarat2 dalam membuat ramalan

(a) Score line: pemain tidak dibenarkan membuat ramalan melebihi 4 gol untuk sesuatu pasukan. Contoh: Perak 4 lwn 0 selangor (dibenarkan)
Perak 4 lwn 4 Selangor (dibenarkan)
Perak 5 lwn 0 selangor (tidak dibenarkan)

(b) Score time: pemain perlu membuat ramalan score time dalam julat masa 6 minit sahaja. Contoh: Ahmad Shahrul (85-90).
(c) Setiap pemain perlu menghantar ramalan yang telah dibuat ke dalam team page masing2 terlebih dahulu. Sekiranya tidak berbuat demikian, ramalan anda akan dibatalkan serta merta tanpa notis dan pemain akan dikenakan kad merah.
(d) Setiap pasukan hanya boleh melakukan ramalan untuk jumlah gol maksimum 15 gol. Ini untuk memastikan pasukan tidak sedap hati meletak jumlah jaringan yang tinggi. Jika ia dilanggar, satu pemain yang meramal gol yang tinggi akan diberi kad merah dan ditolak ramalannya.
(e) Utk Perkara 3 (a) dan (b), pemain yang didapati tidak mematuhi syarat ketika membuat ramalan akan dibatalkan ramalannya setakat yang berkenaan. Keputusan pihak FA adalah muktamad.

Harap maaf di atas kesilapan awal, dan harap maklum

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
imhafluniaz
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 129
Age : 31
Location : rawang,selangor
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Sun Sep 07, 2008 9:14 pm

miekopkings wrote:
Pada perlawanan lalu, pasukan SV dan Bunkface melakukan kesalahan meramal lebih dari 4 gol setiap pasukan dalam ramalan mereka, iaitu Liechtenstein 0 - 5 Germany.. oleh itu mengikut dalam buku peraturan, Perkara 3 (a) ramalan tersebut dibatalkan sama sekali.

Quote :
Perkara 3: Syarat2 dalam membuat ramalan

(a) Score line: pemain tidak dibenarkan membuat ramalan melebihi 4 gol untuk sesuatu pasukan. Contoh: Perak 4 lwn 0 selangor (dibenarkan)
Perak 4 lwn 4 Selangor (dibenarkan)
Perak 5 lwn 0 selangor (tidak dibenarkan)

(b) Score time: pemain perlu membuat ramalan score time dalam julat masa 6 minit sahaja. Contoh: Ahmad Shahrul (85-90).
(c) Setiap pemain perlu menghantar ramalan yang telah dibuat ke dalam team page masing2 terlebih dahulu. Sekiranya tidak berbuat demikian, ramalan anda akan dibatalkan serta merta tanpa notis dan pemain akan dikenakan kad merah.
(d) Setiap pasukan hanya boleh melakukan ramalan untuk jumlah gol maksimum 15 gol. Ini untuk memastikan pasukan tidak sedap hati meletak jumlah jaringan yang tinggi. Jika ia dilanggar, satu pemain yang meramal gol yang tinggi akan diberi kad merah dan ditolak ramalannya.
(e) Utk Perkara 3 (a) dan (b), pemain yang didapati tidak mematuhi syarat ketika membuat ramalan akan dibatalkan ramalannya setakat yang berkenaan. Keputusan pihak FA adalah muktamad.

Harap maaf di atas kesilapan awal, dan harap maklum

sy berharap pihak FA mempertimbangkan peraturan (a)...ini kerana dlm perlawanan germany itu mmg nampak sgt germany ley mng besar...ini tidak harus di halang...
lg satu...harap pihak FA mengubah peraturan terhadap scoreline...maksud d sini...mne2 team yg post dahulu akan dpt mata jika kedua-dua pasukan membuat prediction yg same...
jika tidak berbuat begini,pasukan yg lambat pos predict akan meniru scoreline pasukan terdahulu dan pemain yg score...
harap maklum...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/imhafluniaz
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 29
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Sun Sep 07, 2008 9:30 pm

Quote :
sy berharap pihak FA mempertimbangkan peraturan (a)...ini kerana dlm perlawanan germany itu mmg nampak sgt germany ley mng besar...ini tidak harus di halang...
lg satu...harap pihak FA mengubah peraturan terhadap scoreline...maksud d sini...mne2 team yg post dahulu akan dpt mata jika kedua-dua pasukan membuat prediction yg same...
jika tidak berbuat begini,pasukan yg lambat pos predict akan meniru scoreline pasukan terdahulu dan pemain yg score...
harap maklum...

okla cmnila encik imhafluniaz..

Firstly, mmg pasukan yang lambat post di match thread xleh membuat scoreline yang same dengan pasukan yang awal tu, atau dorg akan dihukum, ramalan tersebut tak diterima..

2nd, Utk pemain yang score, raseny xleh wat pe2..sbb xkanla xbagi dorg wat scorer yg same.. kalo satu team da ramal 4 scorer berbeza yang kmungkinan tinggi akan score eg. Liverpool - Torres, Gerrard, Keane, Benayoun - lagi satu pasukan nak ramal pon payahla.. so ada kelebihan dan kekurgn sendiri dlm post awal atau lambat ni..masing2 punye strategi lah tu..lagipun even kalo meniru x semestinya dapat kelebihan.

Melainkan admin bleh wat sesuatu utk halang individu yang xsemena2 buka team thread orglen atau match thread utk ditiru..

3rd, utk scoreline xlebih 4 tu, dibuat supaya peramal tak sesuka hati belasah banyak2 gol hanya utk mendapat scorer yang betul, so maximum 4 gol tu kitorg buat. Dan, satu lagi, peraturan tu dah terang2 kitorg list, patut xdek alasan korg nak langgar lagi kot..

Tu je kot..mmg harap sgt korg xlanggar peraturan sbb tu sume da dinyatakan dengan crystal clear..sbb kalo da langgar mmg kompom byk komplen dari yang wat slh n team lwn die, n aku pn pening..sbb tu, sng ikut rules jer..

Ape2 cdgn utk membaiki rules btw amat digalakkan..tp komplen kosong yang berniat wat aku tensen tanpa ape2 cdgn utk membaiki baik simpan dlm hati jer..

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
el_nino
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1213
Age : 31
Location : atas tikar terbang
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Sun Sep 07, 2008 10:15 pm

pihak FA memohon maaf kepada semua atas kesilapan keputusan awal yg dikeluarkan..
kami pun manusia biasa jugak..
dan diharap supaya semua mengikut peraturan yang ditetapkan..
dan yang penting skali,harap jgn ada yang injury...
sekian..

_________________


"Torres is an extraordinary forward, and If he has a good head he will become a worldwide player. He is young and he has everything to be grandiose" - Thierry Henry, French National Team Forward


MODERATOR
Back to top Go down
View user profile
.Kira.
Admin
Admin
avatar

Male
Number of posts : 1112
Age : 31
Location : Shah Alam
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Mon Sep 08, 2008 8:48 pm

"Melainkan admin bleh wat sesuatu utk halang individu yang xsemena2 buka team thread orglen atau match thread utk ditiru.."

i'll...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://prop-c.teamconvention.com
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 29
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Mon Sep 08, 2008 10:09 pm

.Kira. wrote:
"Melainkan admin bleh wat sesuatu utk halang individu yang xsemena2 buka team thread orglen atau match thread utk ditiru.."

i'll...

tq..look forward to it.. cheers

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
el_nino
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1213
Age : 31
Location : atas tikar terbang
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Tue Sep 09, 2008 12:56 am

alangkah bahagianya bile xde org meniru lagi....

_________________


"Torres is an extraordinary forward, and If he has a good head he will become a worldwide player. He is young and he has everything to be grandiose" - Thierry Henry, French National Team Forward


MODERATOR
Back to top Go down
View user profile
imhafluniaz
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 129
Age : 31
Location : rawang,selangor
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Tue Sep 09, 2008 3:19 am

urite...
roger n out...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/imhafluniaz
KaaleQ
Intermediate
Intermediate
avatar

Male
Number of posts : 260
Age : 32
Location : dalam bilik, depan laptop
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Tue Sep 09, 2008 2:15 pm

topik utk posting2 berkenaan hukuman2 sahaja.kalo ade perbincangan pasal prediction leh post kat topik yg telah disediakan.mod sila beri perhatian.semak jadi nye forum ni nnti.
Back to top Go down
View user profile http://www.yob4ever.com/forum
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 29
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   Tue Sep 09, 2008 6:48 pm

KaaleQ wrote:
topik utk posting2 berkenaan hukuman2 sahaja.kalo ade perbincangan pasal prediction leh post kat topik yg telah disediakan.mod sila beri perhatian.semak jadi nye forum ni nnti.

tau..bile dah reda mmg delete sume..stakat ni xde la jauh ngat lari topiknyer..

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah   

Back to top Go down
 
Hukuman Untuk Pesalah-Pesalah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Prop-C  :: Prediction League :: SportCenter-
Jump to: