Prop-C

Conquer All
 
HomePortalRegisterLog inGallery

Share | 
 

 Sufiah Yusof - mathematician genius

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
encore86
Senior
Senior
avatar

Male
Number of posts : 437
Age : 31
Location : Penang, Johore.
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Sufiah Yusof - mathematician genius   Fri Apr 04, 2008 4:25 pm

Salam & hello semua...

ingat lg Sufiah Yusof..?
Aku just nak share ngan korang about this person..
tak tau la samaada aku ni lambat mengikut perkembangan or what, tapi aku baru tahu about Sufiah..sape yang tak tau lg, jom share ngan aku..

Dalam usia 13 tahun, Sufiah Yusof pernah jadi kisah manis dalam sejarah Malaysia. Gadis termuda layak ke Oxford. Tiga tahun kemudian, Sufiah hilang selepas peperiksaan akhir pada 21 Jun 2000 di Kolej St. Hilda’s, Oxford.

Kini, Sufiah kembali. Namun, bukan untuk menyelesaikan masalah matematik rumit.
Tapi, kiraan yang cukup mudah. 130 pound sejam untuk khidmatnya sebagai pelacur. Kalau duit Malaysia, RM829.

Hal ini didedahkan oleh News of The World. Salah seorang wartawan akhbar ini menyamar sebagai pelanggan Sufiah dan menemui Sufiah yang kini menawarkan khidmat melalui panggilan telefon di Manchester.

Menurut wartawan tersebut, Sufiah tidak sedikit pun kesal dengan apa yang menimpa dirinya lebih-lebih lagi bapanya yang dipenjarakan atas beberapa kesalahan jenayah.
Sufiah kini tinggal di sebuah apartmen buruk dan mempunyai laman web sendiri untuk mengendalikan perkhidmatan seks yang ditawarkan dari jam 11 pagi hingga 8 malam.
Nama samarannya, Shilpa Lee.

Gambar perkahwinan Sufiah Yusof dengan Jonathan Marshall



Sufiah marriage to trainee lawyer at 20 only lasts for 13 months.Remaja yang patah hati ini, mula menjual diri di internet, menjadi seorang escort girl dan menawar perkhidmatan seks kepada pelanggan internet.



“She is a good person and deserves a much better life than this. Her gift really has been a curse.”



Sebuah katil tersedia di ruang tamu. Sufiah memberitahu lelaki berkenaan, harganya 130 paun (RM845) sejam dan menawarkannya segelas air sebelum memasang muzik menerusi radio kecil murah dan dengan gementar, menanggalkan skirt serta baju-T.

Could it be worse than that? How could her life ended in such a tragic way? Whose to blame in such cases? I don’t know! All I know for now,I felt sad,frustrated and I HATE HER FATHER! She was a jewel, to the world and to the Muslims alike! As I write this, I still have this remorse feeling for whatever had happened to her!



Sufiah with her sister and her father...

Kasihan dan simpati saja yang mampu aku hulurkan. Gadis genius ini sedang melalui detik sukar. Dalam usia muda, Sufiah sebetulnya mampu tampil sebagai golongan muda pintar,.Tetapi, beliau memilih untuk menjual diri. Kenapa? Hanya beliau saja yang tahu.Yang penting, kita perlu kesan dan jaga golongan genius muda yang ada dalam negara. Jangan buat tak tahu saja. Nak minta biasiswa atau belajar di luar negara, biar mudah.Ini benih masa depan negara.

Sufiah, jalan di hadapanmu masih jauh dan panjang. Tidak pernah terlambat untuk kembali ke pangkal jalan.

Semua ni aku petik dari laman web yang sempat aku bukak..

Tak kira salah siapa, marilah kita sama2 doakan supaya Sufiah Yusof dapat keluar dari dunia gelapnya dan sempat bertaubat kepada yang maha Esa..

Nauzubillahiminzali k...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/encore86
hidayah
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 1008
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-03-18

PostSubject: Re: Sufiah Yusof - mathematician genius   Fri Apr 04, 2008 5:30 pm

hanya dia saja yang tau puncanya...mana suami dia?
Tu jadi persoalan...,,
Back to top Go down
View user profile
hidayah
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 1008
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-03-18

PostSubject: Re: Sufiah Yusof - mathematician genius   Fri Apr 04, 2008 8:09 pm

Adam Fitrah Says:
April 3, 2008 at 4:05 am

Assalamualaikum.. Semua.
Tepat benar apa yg di kemukakan.
Saya yg hina ini ada satu cadangan di mana kita kajikan apa yang telah berlaku dari sujut yang lain !

Apa kemungkinan nya keluarga Yusof telah menjadi sasaran satu Zionist Plot untok meruntuhkan keupayaaan keluarga Islam melalui anak perempuan nya Sufiah.. Kalau betul, ini bukan kali pertama mereka melakukan nya dan akan berjaya kalau kita tidak peka dan sebarkan kemungkinan hakikat ini.

Bayangkan apa akan terjadi kalau Sufiah, Ibu dan adik beradik nya berjaya menangkis hasutatan dan helah, propaganda akhbar, TV dan kuncu2 Zionist. Mereka akan terus taat kapada bapa nya Yusuf dan menafaat dari Minda nya jelas sangat tinggi.

Keluarga mereka akan berjaya menembusi Sarang Zionist di Oxford and Cambridge. Mereka pasti berkemampuan otak untok menjadi pensarah2 di university2 itu. Kalau ini berlaku, terdedah lah segala topeng2 Zionist yang menguasai SEMUA pusat mengajian tinggi di Eurapah dan America.

Ini satu ancaman yang tidak boleh di benarkan berjaya.. Jadi apa akan mereka laku kan ???? … Dengan menggunakan kata2 manis, cara2 munafik, mereka akan sadikit demi sadikit sediakan perangkap2 untok keruntuhan keluarga Yusof.

Dakwaan terhadap Yusof, bapa Sufiah , berlaku salah terhadap 2 orang gadis kecil , penuntut tuisen nya, berbau cara satu fitnah untok memburuk2 kan nama baik nya… Impossible bagi Yusof mendapat pengadilan bila di kelilingi oleh Media Masa anti Islam, Pro Zionist . Termasok juga pejabat2 kehakiman yang yang juga Anti Islam, Pro Zionists.

Keluarga nya dimana Minda mereka telah di racuni Media Zionist pasti akan terpedaya..

Pertimbangkan lah .. Apa pendapat anda ?

Sebarkan pendapat saya kapada rakan2 yang lain.

Wassalam
Abdullah : Singapura ( Takut beri nama sabenar)
(Bapa kapada 2 anak perempuan 24 yrs, 19 yrs yang sedang belayar Medicine di Sydney, 3 anak Lelaki. 1 22 yrs , scholar of Reserve Bank Of Australia, 1 21 yrs, Reserve Bank of Australia Cadet: sedang buat Honours degree (Scholar). 1 17yrs, Dia dapat index 99.95 out of 100 University Admission satelah tamat peperiksaan HSC di Sydney. (STPM). Last anak perempuan 13 Top student di Malik Fahd Islamic School, Sydney. .. Saya peka akan apa yang saya cadangkan.

Pertimbangkan lah … terlalu banyak kali ia telah berlaku.
Back to top Go down
View user profile
hidayah
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 1008
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-03-18

PostSubject: Re: Sufiah Yusof - mathematician genius   Fri Apr 04, 2008 8:10 pm

betapa kita tak sedar yang kita semakin meninggalkan gadis ini dibelenggu dengan pemikiran barat......
aku harap kerajaan malaysia dapat bertindak selagi sufiah tu masih warganegara....
Back to top Go down
View user profile
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 30
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: Sufiah Yusof - mathematician genius   Fri Apr 04, 2008 8:33 pm

perkara ni dah banyak cuma xseteruk cmni la..

pelajar malaysia g luar negara, gi disko, wat mcm2 menda xelok..

member aku yg belajar kat amerika sndiri tgk ramai plajar malaysia jd gitu..

tula, kalo nak pegi tempat gitu, iman kena kuat..

sedangkan kat malaysia the 'so called' negara Islam pon kite leh hanyut wat menda2 xelok..

ape lagi bile campur dgn budaya sana..

otak hebat cmne pon, didikan yg bagi asyk duniawi-duniawi je, ni lah blsn nyer..

jdkn tauladan pada sume parnts2 n bakal parents2..

pd gurl ni plak, hadis ada kata..

Tuhan bagi nikmat/kelebihan kat dunia atas beberapa sebab..

satu sebab Tuhan sayang..

pastu sbagai ujian

satu sbb Tuhan marah

pikir2la sndiri..

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
hidayah
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 1008
Age : 31
Location : johor bahru
Registration date : 2008-03-18

PostSubject: Re: Sufiah Yusof - mathematician genius   Sat Apr 05, 2008 3:51 pm

hai sufiah..namamu sungguh manis tapi mengapa jalan ini jadi pilihan........,,,ubati luka hatimu dengan jalan illahi....sayangi diri,,fikirkan kesan jangka panjang....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sufiah Yusof - mathematician genius   

Back to top Go down
 
Sufiah Yusof - mathematician genius
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Prop-C  :: Articles Collection-
Jump to: