Prop-C

Conquer All
 
HomePortalRegisterLog inGallery

Share | 
 

 Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 30
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior   Thu Mar 13, 2008 5:27 pm

Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior


Belum pun musim liga bermula, dan hanya selepas dua perlawanan persahabatan, pasukan Selut Volunterior telah mencipta pelbagai kontroversi mengenai pengurusan pasukan mereka dan disiplin ahli-ahlinya.

Kontroversi pertama adalah pada perlawanan persahabatan pertama mereka di mana SWAT007 membuat ramalan untuk seluruh pasukan. Seperti yang dinyatakan peraturan, ramalan mesti dibuat oleh sekurangnya dua peramal. Peraturan ini sudah nyata dilanggari tetapi, ramalan tersebut tetap diterima kerana pasukan lawan mereka, PES 08 yang tidak mahu menang tanpa bertanding, dan ahli FA PL (mod) bersetuju membenarkan ramalan atas sebab ianya hanya perlawanan persahabatan

Kontroversi kedua pula timbul semasa perlawanan persahabatan mereka yang kedua menentang pasukan Pendrive 512MB. Ramalan yang sepatutnya dihantar sebelum 11:59 p.m Selasa, hanya dihantar kira-kira 2 jam selepas 'deadline' tersebut. Ini mendatangkan ketidakpuasan hati pengurus lawannya iaitu Kaleeq yang berpendapat mereka patut dianggap kalah tanpa bertanding. Tetapi selepas perbincangan antara Kaleeq dan FA PL (mod), ramalan itu sekali lagi diterima atas budi bicara keduanya.

Kontroversi ketiga wujud pada perlawanan yang sama. Di mana, pengurus SV, sewenang-wenangnya menukar ramalan salah satu pemainnya, tanpa mendapat persetujuan darinya sendiri. Ini tidak sama sekali diterima dengan baik oleh FA PL. Tepai walaubagaimanapun, ramalan diterima dengan amaran keras. Dan pada yang sama, satu peraturan baru diwujudkan (untuk lihat klik topic prediction league rules or announcement).

Oleh itu, diharap pasukan lain dapat mengambil iktibar kerana pihak mod hampir kehilangan kesabarannya.Dan, jika terdapat satu lagi pelanggaran tata disiplin, dari mana-mana pasukan, pihak mod FA PL tidak akan ragu-ragu untuk menghukum pasukan itu dengan sewajarnya.

*Setiap pengurus pasukan harap dapat respon dan memberi tindakbalas(post reply)*

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
miekopkings
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 852
Age : 30
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior   Thu Mar 13, 2008 5:37 pm

Saya sebagai pengurus pasukan PES 08, harap ini akan menjadi pengajaran buat semua. Setiap pasukan patut menggunakan sebaiknya team page mereka untuk membuat ramalan dan jika interaksi antara pengurus dan ahlinya adalah baik, perkara seperti ini tidak akan berlaku.*menandatangani autograph untuk peminat* Team page patut digunakan untuk membahagi perlawanan untuk diramal pemain2, dan untuk post ramalan supaya dapat dikumpul pengurus.*posing untuk wartawan* Ini menepati disiplin, kerana pengurus yang sewenangnya mengubah ramalan pemain mereka, samalah seperti mereka tidak menghargai pemain mereka sendiri*menggeleng kepala*

sebenarnya ada satu lagi kontroversi. Selepas perlawanan menentang pasukan saya yang diorg kalah, pengurus pasukan mereka enggan menjawab temubual yang telah diajukan wartawan.*geleng kepala lagi*

_________________


----Join Prediction League..Its FUN..Its DAMN FUN..----

to sign up, click--> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/sign-up-t246.htm

learn the rules, click --> http://prop-c.teamconvention.com/sportcenter-f26/rules-for-prediction-league-t244.htm
Back to top Go down
View user profile
iefie265
Beginner
Beginner
avatar

Male
Number of posts : 117
Age : 31
Location : Setapak, KL
Registration date : 2008-02-24

PostSubject: Re: Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior   Thu Mar 13, 2008 5:50 pm

Memang tak sangka perkara sebegini boleh terjadi. Sebagai pasukan yang profesional, perkara ini tidak sepatutnya berlaku. Sekarang nasi sudah menjadi bubur. Amat memalukan!! Saya selaku pengurus pasukan The NoOb amat kesal dengan apa yang terjadi. *geleng kepala sambil tepuk dahi*. Saya harap perkara ini tak akan berulang lagi dan akan jadi iktibar kepada pasukan-pasukan lain. Pengurus sepatutnya menjadi contoh kepada anak buah mereka. Bukan tunjukkan contoh yang tak baik macam tu!!huh!!*dengan nada kesal dan marah*...

tapi apa pun saya sokong peraturan baru yang dibuat. Diharapkan ia dapat melancarkan lagi perjalanan musim liga kita nanti. Kepada pasukan lain, patuhilah apa yang telah ditetapkan *angkat tangan dan senyum sambil beredar*
Back to top Go down
View user profile
KaaleQ
Intermediate
Intermediate
avatar

Male
Number of posts : 260
Age : 32
Location : dalam bilik, depan laptop
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior   Thu Mar 13, 2008 6:26 pm

kes ni kene bwk ke jawatankuasa tatatertib!!! (*team aku pon langgar rules gak..ekekeke..)

terserah pada mod untuk memastikan benda2 ni xkan belaku lagi. aku register kat forum ni utk main bende ni je.kalo mod xwat game ni xde aku nk register kat sini (*mesti admin panas je dgr). so, tiap player mesti la kene jujur.lagi2 manager.kalo klh terime je la segala kutukan.adat main ler tuh ade mng dgn klh. cian kat mod penat2 wat game and then nk kene jg rules, wat psm, stadi utk exam..hehe.penat tuh..so hargai la game ni dgn memberikan segala komitmen dan kejujuran korang..mmg ler main xdpt hadiah..mod pon bkn dpt gaji..aku pon slalu je cari pasal dgn mod.siap kene mrh dgn aku..tp mod tenang je (*suke delete post aku..huh!!)..mod jgn amik ati ekk..just utk meriahkan lagi game ni n utk kite enjoy2 n leh kutuk2 sesame kite..hope perkare yg same xkan beulang..


your sincerely,
KaaleQ
Pendrive 512mb Manager.
Back to top Go down
View user profile http://www.yob4ever.com/forum
.Kira.
Admin
Admin
avatar

Male
Number of posts : 1112
Age : 31
Location : Shah Alam
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior   Thu Mar 13, 2008 11:53 pm

sy memohon atas mistake yg telah berlaku..
ni adalah kesilapan dr sy sndiri..sy harap anda2 semua boleh mempertimbangkan..
sy sokong dengan rules yg baru ini..
sy ingin memberi penjelasan atas masalah yg wujud dlm team kami..
1st- ketika perlawanan persahabatan yg 1st wat pengetahuan anda semua sy sudah pulang ke kg halaman kerana urusan negara..
ketika itu sy agak bz dan tidak on9..
datsy la ahli team sy iaitu swat telah membuat prediction seorg diri..
sy bersyukur dpt rakan seperjuang sebegitu..

2nd- kewujudan teammate baru mnyebabkan kelewatan prediction n berlaku salah paham antara pasukan kami..ini kerana disebab kecuaian sy sndiri dan cara berkomunikasi yg kurg baek antara kami sepasukan..
dats y prediction yg diberikan tidak sama dgn ahli pasukan sy berikan iaitu raivnoc..
segala kesilapan amat dikesali..

sy harap kesilapan ini tidak berulang lagi..
sekiranya berulang, sy serah kan semua nye kepada pihak yg pengurusan..
thanx

king

_________________
Back to top Go down
View user profile http://prop-c.teamconvention.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior   

Back to top Go down
 
Kontroversi Menyelubungi Selut Volunterior
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Prop-C  :: Prediction League :: SportCenter-
Jump to: